April 19, 2021

Asteptarea a fost lunga si apasatoare insa a meritat pe deplin. Dupa numeroase informatii oficiale sau neoficiale scapate pe internet si o campanie de teasing extrem de chinuitoare, succesorul deja-legendarului 599 GTB Fiorano ni se dezvaluie astazi in toata splendoarea sa, noul Ferrari F12 Berlinetta.

Botezata F12 Berlinetta (si nu F620 GT asa cum se specula initial), cea mai noua creatie a constructorului italian combina performantele extreme si designul capabil sa-ti taie rasuflarea intr-un automobil ce pare a fi sinonim cu perfectiunea. Ascuns sub capota dramatic-stilizata, propulsorul V12 de 6.3 litri pune la dispozitia celui aflat la volan nu mai putin de 740 cai putere si 690 Newton-Metri, valori distribuite rotilor spate de o transmisie cu 7 trepte si dublu-ambreiaj, astfel acest motor devine cel mai puternic V12 aspirat natural din lume!

Motorul este conceput precum motoarele din Formula 1 detinand valori inertiale foarte scazute, de aceea acest V12 este cel mai extrem si performant motor produs vreodata de Ferrari! datorita tehnologiei importate din Formula 1 acest motor are un raport de compresie foarte impresionant de 13.5 : 1!

De asemenea ultima capodopera a companiei din Maranello impresioneaza si cu greutatea sa de numai 1.525 kilograme, toate cifrele luate si mixate ducand la realizarea unei acceleratii de la 0 la 100 km/h in doar 3.1 secunde. Mai mult de atat vitezometrul insista sa indice atingerea celor 200 km/h dupa numai 8.5 secunde in timp ce viteza maxima promite sa depaseasca pragul celor 340 kilometri pe ora!

No Comments

You must be logged in to post a comment.