July 25, 2021

“Cei mai buni artisti se inspira din munca altora”, zicea la un moment dat un mare pictor. Cei mai putin buni iau munca altora o trec prin Photoshop sau un editor de muzica in cazul nostru si se dau originali. Intr-o industrie muzicala in care o piesa traieste cel mult cateva luni sau un an, lipsa originalitatii sau plagiatul incep sa fie trecute cu vederea.

Cazul de fata este trupa Sunrise Inc care acum cateva zile a lansat “super-mega” piesa “Mysterious Girl”. Cu engleza stau bine, de nimerit au nimerit bine “Y”-ul din “mysterious”. Din moment ce baietii declara, (indirect): “Sunrise Inc sunt recunoscuti pentru stilul muzical in care predomina veselia si dansul, iar cu fiecare piesa pe care o lanseaza imprima si mai mult un stil propriu, o amprenta unica foarte usor de recunoscut chiar de la primele acorduri.”

Piesa suna bine dar ceea ce probabil Sunrise Inc nu stiu este ca acum cativa ani, s-a inventat un programel micut, un app numit Shazam. De fiecare daca cand la noi se lanseaza o piesa care suna surprinzator de bine se face acest test si se trece piesa prin Shazam. La piese foarte noi ne-ar place si ar fi firesc sa primim un rezultat nul, insa spre marea noastra mirare acest program ne-a returnat “Sydney Blu – Give it up for me”.

Asadar revenind la citatul de mai sus, intr-adevar a fost usor de recunoscut ca e o piesa care suna suspect de bine, cat despre originalitate, stil propriu si imprimarea amprentelor nu cred ca mai este cazul sa vorbim.

No Comments

You must be logged in to post a comment.