July 30, 2021

Cea mai cunoscuta companie din domeniul filmului si fotografiei a dat un comunicat de presa prin care anunta ca a cerut falimentul.

Kodak, companie asociata cu lumea filmului, cu o traditie de peste 100 de ani a cerut punerea sub protectie sub Legea Falimentului potrivit Reuters. La sfarsitul lunii Septembrie a anului trecut, Kodak avea lichiditati in valoare de 862 milioane $ fata de 1,4 $ in aceeasi perioada din 2010. In prezent Kodak detine active in valoare de 5,1 miliarde $ si datorii de aproape 7 miliarde $.

Potrivit declaratiilor reprezentantilor Eastman Kodak, compania a obtinut o facilitate de credit in valoare de 950 de milioane $ pe o perioada de 18 luni de la Citigroup, in incercarea de a se mentine pe linia de plutire in timpul procedurilor de faliment. Celebrul brand a anuntat ca doar filialele sale din Statele Unite au fost puse pana acum sub protectia falimentului.

Compania cu o istorie de 132 de ani a inventat primul aparat de fotografiat care putea fi operat fara trepied sau alte tipuri de suport, prima camera digitala si a contribuit la realizarea primelor fotografii pe Luna. Totodata, compania a ajutat la realizarea primelor imagini pe Luna si a dominat candva industria filmului. Insa Kodak a fost devansata in ultimii ani de concurentii digitali nereusind sa se adapteze la tehnologia moderna.

No Comments

You must be logged in to post a comment.