November 22, 2019

Incepand de anul acesta, Facebook-ul va fi integrat si in computerul de bord al automobilelor. Mercedes a prezentat la CES 2012 un prototip de automobil ce pune la dispozitia soferilor o versiune speciala a binecunoscutei retele de socializare. Anuntul cum ca Facebook a reusit sa se “infiltreze” si pe segmentul auto a starnit discutii pro si contra dar producatorul Mercedes si oficialii Facebook au venit cu lamuriri.

Facebook-ul integrat in masina ofera un set de facilităti limitate pentru a nu distrage atentia soferilor. Setul de instrumente disponibile sunt legate de punctele de interes din parcurs pe care soferii le pot impartasii prietenilor dar si de localizarea prin GPS. Astfel poti vedea unde se afla prietenii din lista care folosesc acest serviciu, lucru util in cazul deplasarilor in grup prin strainatate. Pentru siguranta sofatului tastarea de mesaje si post-uri in timp ce masina se afla in miscare este dezactivata.

Criteriile de siguranta, desi pare ca sunt indeplinite raman in continuare discutabile. Mercedes sustine ca utilizarea serviciului Facebook integrat in bordul automobilului este sigura si are acelasi nivel de “distragere” precum un aparat GPS sau un sistem audio.

Incoming search terms:

  • www seintampla ro

No Comments

You must be logged in to post a comment.