May 20, 2022

fruct durian

Fructul durian – este un fruct extrem de ciudat, deoarece are un miros extrem de neplăcut, dar un gust foarte bun. Fructul are dimensiuni foarte mari (trece uneori de trei kilograme) şi are aspectul unui buzdugan, fiind învăluit de ţepi groşi. Miezul gustos are culoare alb-gălbuie, iar sâmburele din mijloc nu se mănâncă.

fruct granadilla

Fructul granadilla – este fără îndoială unul dintre cele mai interesante fructe, judecând după aspectul său. Coaja este portocalie “ascunde” în spatele său o pulpă semitransparentă şi o mulţime de seminţe tari şi negre. Partea comestibilă este pulpa fructului, cu gust dulce.

fruct mana lui buddha

Fructul mana lui buddha – este un fruct care are foarte puţin miez şi nu este deloc suculent. Fructul impresionează însă printr-un miros extrem de puternic, iar indienii îl folosesc pentru parfumarea locuinţelor.

fruct rambutan

Fruct rambutan – este acoperit cu ţepi, originar din Indonezia, are un miez cărnos de culoare albă, cu gust asemănător celui de struguri. Fructul este folosit în bucătăria asiatică, mai ales în câteva salate tradiţionale.

fruct srape salak

Fruct salak – “fructul şarpe” este produs de un arbore din familia palmierilor. Numele îi vine de la coaja maro în care este învelit fructul. Acesta se desface în mai multe bucăţi, care sunt asemănătoare căţeilor de usturoi. Gustul fructului este însă dulce şi uşor acid.

Incoming search terms:

  • fructe cu tepi
  • fruct cu tepi

No Comments

You must be logged in to post a comment.