April 20, 2021

 

Nokia 808 PureView ne-a atras atentia cu pozele de foarte buna calitate obţinute cu ajutorul camerei foto de 41 MP, ascunsa intr-o carcasa putin cam groasa pentru un smartphone modern.

Acum avem ocazia sa vedem exact ce se ascunde sub carcasa lui Nokia 808 PureView, incercand sa intelegem de ce noul smartphone este atat de voluminos.

Hardware-ul lui 808 PureView este unul destul de banal pana ajungem la modulul camerei foto cu lentile Carl Zeiss – atat de voluminoasa incat inginerii Nokia au recurs la decuparea placii electronice a telefonului pentru a-i face loc imediat sub ecranul de 4 inch.

Folosirea unui sistem de lentile atat de gros este mai mult decat un compromis facut pentru acomodarea senzorului de 41 MP, Nokia preferand aceasta solutie pentru a garanta poze lipsite de defectele specifice camerelor foto ultra-compacte instalate de obicei pe telefoane mobile.

Ansamblul optic cu distanta focala mare permite obtinerea unor poze clare cu o paleta bogata de culori in care se regasesc efecte fotografice intalnite de obicei doar la camerele foto profesionale, de exemplu cum este efectul depth-of-field vizibil in pozele obtinute de aproape.

No Comments

You must be logged in to post a comment.