April 20, 2021

Cum Internetul “zbarnaie” pe la noi, Romania se plaseaza in topul tarilor cu conexiuni rapide, astfel auditia prin streaming poate fi comparata cu cea locala de pe hard disk. Astfel streaming-ul audio este o alternativa decenta la descarcarea prin aplicatii tip Direct Connect (DC) sau de pe torrente dar si la magazinele de muzica online. In felul acesta daca nu ai bani sa cumperi albume si piese originale, le poti accesa fara teama ca “piratezi”. In cel mai rau caz raspunzatori sunt cei care pun la dispozitie respectivul conţinut.

Problema in Romania nu tine insa de viteza, ci de disponibilitatea site-urilor care ofera continut prin streaming, iar aici nu ne referim la youtube.com, unde gasim multe piese la calitate indoielnica, ci la site-uri dedicate care ofera continut filtrat, verificat si de calitate. Acestea din nefericire sunt putine deschise si catre tara noastra, majoritatea fiind orientate pe regiuni (America de Nord si Canada, Europa de Nord, Marea Britanie si Europa de Vest au parte de cele mai numeroase astfel de site-uri: Pandora, Spotify, Last.fm, Deezer) si in unele cazuri ofera acces la continut contra-cost, pe baza de abonament lunar.

Cu toate acestea exista si cativa “binevoitori” care ofera muzica prin streaming gratuit la nivel global. Motivul cel mai important pentru care va recomandam site-urile de streaming audio, este baza de date extrem de vasta, aceasta ajungand pana la peste 50 TB.

Iata si principalele recomandari :

1.Grooveshark.com Grooveshark este fara indoiala site-ul numarul 1 de streaming ce contine o baza de date care cuprinde muzica noua, veche si foarte veche dar si raritati care nu se gasesc decat pe canale obscure de DC sau prin torente aproape abandonate. Motorul de cautare este foarte bine pus la punct, rezultatele fiind relevante si cu informatii suplimentare utile.

2.Audiolizer.com Audiolizer ca si Grooveshark, face streaming de calitate dar prezinta o interfata ceva mai rudimentara. Piesele favorite pot fi totusi mutate intr-un playlist sau in libraria personala. Motorul de cautare nu este nici el prea stralucit. Cea mai importanta diferenta, in defavoarea Audiolizer, este faptul ca nu are o baza de date proprie ci face preluarile de pe youtube.com.

3.8tracks.com 8tracks desi este tot un serviciu de streaming contine piese remixate de catre utilizatori.

No Comments

You must be logged in to post a comment.