October 18, 2021

Asteptarea a luat sfarsit, Samsung Galaxy S III a fost dezvaluit aseara oficial. Dincolo de textele rasuflate ce ridica in slavi dispozitivul, o analiza obiectiva pleaca de la schimbarile majore pe care Galaxy S III le aduce fata de generatia precedenta.

Anul acesta Samsung a optat pentru forme rotunde inspirate spun ei din natura. Sigur, o astfel de asociere este menita sa amplifice interesul insa adevarul este ca astfel de forme am tot vazut si la alte modele. Corect ar fi inspirate de alte dispozitive care au fost apreciate pentru design. Samsung a implementat cateva functii extra de efect pe noul smartphone: Smart Stay, S-Voice, S-Beam si Direct Call.

Smart Stay Din experienta raportata de utilizatori cei mai multi sunt deranjati de faptul ca atunci cand citesc e-mailuri sau texte mai lungi pe Internet folosind telefonul mobil trebuie sa atinga ecranul la anumite intervale de timp pentru ca acesta sa nu intre in stand-by. Cu functia Smart Stay problema este rezolvata, camera frontala urmareste prezenta ta in fata terminalului. Cata vreme privesti la el ecranul ramane activ. In momentul in care te indepartezi cronometrul de stand-by reporneste si in scurt timp ecranul se inchide.

S-Voice (comenzi vocale avansate) Functia S-Voice permite lansarea unor aplicatii prin comanda vocala folosind un limbaj natural. Spre exemplu, spui “How’s the weather in London” si aplicatia meteo se va deschide imediat pe zona specificata. Daca vrei sa faci o poza spui “I want to take a picture”. Precum Siri, funcţia S-Voice de pe Galaxy S III nu recunoaste limba romana. Daca le ai cu engleza, italiana, spaniola, germana si limba coreeana, poţi conta pe aceasta facilitate.

S-Beam Prin simpla atingere a doua dispozitive Galaxy S III poti transfera fisiere (track-uri MP3, poze, clipuri video etc.) de pe un telefon pe celalalt. Tot aici merita mentionata o functie adiacenta – Buddy Photo Share. Fotografiile in care sunt recunoscute fetele prietenilor tai pot fi impartasite cu acestia in mod automat.

Direct Call Functia Direct Call apeleaza persoana pe care te pozitionezi in agenda si chiar in timp ce compui un mesaj SMS sau multimedia – trebuie doar sa duci telefonul la ureche.

Fara sa fim absurzi avem toate motivele sa credem ca Galaxy S III se va vinde foarte bine. Problema celorlalti producatori tine si de marketing, HTC spre exemplu are in ultimii ani mari probleme cu lipsa de convingere, in schimb Samsung a dovedit ca stie sa atraga utilizatorii.

No Comments

You must be logged in to post a comment.