July 16, 2020

550.000 de calculatoare Mac infectate cu un virus devastator. Mai multe firme importante din sectorul securitatii informatice afirma ca peste o jumatate de milion de calculatoare Macintosh produse de Apple ar putea fi infectate cu un virus care vizeaza in mod specific fabricantul californian, relateaza AFP.

Un virus de tip “cal troian” intitulat BackDoor.Flashback, conceput pentru a se infiltra in calculatoare fara sa fie reperat cu scopul de a fura date sensibile ca parole sau date de conturi bancare, a fost special conceput pentru a ocoli sistemele de aparare ale calculatoarelor “Mac” de la Apple, potrivit acestor firme.

Acest virus care face parte dintr-o gama de virusi informatici vizand calculatoarele de tip PC, ce functioneaza cu sistemul de exploatare Windows de la Microsoft, a fost denuntat luni de catre firma finlandeza de securitate informatica F-Secure. Apple sustine de mult timp ca acele calculatoare care functioneaza cu sistemul Windows sunt expuse mai mult atacurilor informatice decat calculatoarele sale Macintosh folosind aceasta afirmatie ca pe un argument comercial.

Specialistii in securitate informatica afirma ca motivul disparitatii atacurilor impotriva calculatoarelor Macintosh si impotriva PC-urilor poate fi explicat prin faptul ca acestea din urma sunt mult mai utilizate, iar hackerii le acorda prioritate deoarece obtin cel mai puternic impact posibil.

No Comments

You must be logged in to post a comment.