October 27, 2021

Avem vesti bune pentru cei care au masini inmatriculate in Romania mai vechi de anul 2007. Pana acum daca aveai o masina inscrisa dar fabricata inainte de 1 ianuarie 2007 erai nevoit sa platesti noua TAXA AUTO. Se pare ca acum ministrul mediului, Laszlo Borbely, a decis amanarea taxei auto in aceste cazuri pana pe 1 ianuarie 2013.

Ministrul Mediului, Laszlo Borbely, a propus coalitiei ca taxa auto de prima vanzare pentru masinile inmatriculate inainte de ianuarie 2007 sa fie suspendata pentru circa un an, interval in care sa fie achitata doar taxa de poluare auto redusa cu 25%. Decizia suspendarii a fost luata “politic” de membrii coalitiei.

Motivul invocat a fost ca desi noua taxa a fost anuntata cu mai multe luni in urma, proprietarii de masini vechi nu au inteles complet sistemul si nu au avut astfel timp suficient sa isi vanda autovehiculele. Un alt argument a fost acela ca foarte multe persoane vor sa vanda masinile vechi insa taxa pe care trebuie sa o achite cumparatorul depaseste de multe ori valoarea autovehiculului, au afirmat sursele citate.

No Comments

You must be logged in to post a comment.