July 25, 2021

 

Campioana mondiala s-a reancoronat aseara regina Europei, anihiland o Italie rapusa de accidentari si ajunsa la capatul puterilor, norocului si a inspiratiei. Tiki-taka a stralucit, iar Casillas a inchis poarta.

Daca acum 3 saptamani, la Gdansk era numai testul de capacitate in grupa, aseara la Kiev nu mai putea fi loc de recurs. Spaniolii sunt aceiasi din grupa, la fel si sistemul. Del Bosque, tot fara varf: nici Torres, nici Llorente.

Aseara Fernando Torres a devenit primul jucator din lume care marcheaza in doua finale consecutive de Euro. In 2008 cu Germania (1-0), a inscris singurul gol al intalnirii, iar aseara a punctat pentru 3-0 contra Italiei la numai 9 minute dupa ce a fost introdus pe teren.

Mario Balotelli a dovedit ca nu stie sa piarda. Imediat dupa fluierul final atacantul italian l-a impins pe un oficial UEFA si s-a dus glont spre vestiare. La cabine a fost convins de membrii staffului azzurro sa revina pe teren, insa cand a trecut prin fata presedintelui UEFA, Michel Platini tot nervos era.

3 titluri continentale are Spania: 1964, 2008, 2012. Ibericii i-au egalat pe nemţi care au castigat trofeul in 1972, 1980 si 1996.

100 de victorii are Casillas acum la “nationala” Spaniei (137 selectii). Record mondial!

64.000 de spectatori au fost aseara in tribunele stadionului Olimpic din Kiev.

Comments are closed.