October 25, 2021

Volvo a prezentat noul hatchback V40 la Salonul Auto de la Geneva. Modelul este prevazut cu primul airbag pentru pietoni din lume.

Constructorul auto a dezvoltat pentru noul V40 primul airbag din lume pentru protectia pietonilor. Cunoscut pentru sistemele de siguranta avansate producatorul mai ofera si sistemul Lane Keeping Aid pentru mentinerea benzii de circulatie, asistenta la parcare, precum si un sistem de recunoastere a semnelor de circulatie.

Noul Volvo V40 este echipat si cu sistemul de detectare a pietonilor, cu franare automata, si City Safe sistem pentru evitarea coliziunilor in oras. La momentul lansarii modelul va fi oferit cu o gama de motorizari formata din unitatile pe benzina 2.0 turbo (213 si 254 CP) si propulsoarele diesel 1.6 (115 CP), 2.0 (150 CP) si 2.0 (177 CP).

Toate unitatile vin echipate cu sistemul Start & Stop si cel de recuperare a energiei pierdute la franare. Modelul masoara 4.37 metri in lungime, 2.04 metri in latime si 1.44 metri in inaltime, in timp ce ampatamentul este de 2.65 metri. Portbagajul are o capacitate de 335 litri. Productia noului V40 va demara in luna mai urmand ca in septembrie sa ajunga in showroomurile europene.

Iata cum functioneaza airbagul pentru pietoni si sistemul de detectare al acestora:

No Comments

You must be logged in to post a comment.