October 27, 2021

 

Saptamana trecuta pe National Arena, Jandarmeria s-a apucat aiurea sa imparta bastoane si gaze lacrimogene la meciul Romania-Uruguay sub pretextul afisarii unui baner pe care scria “FRF=RMGC”.

De asemenea o parte dintre cei care au protestat in fata Ministerului Economiei impotriva exploatarii gazelor de sist in Romania au fost ridicati de 3 ori in decursul unei singure zile de catre jandarmi. La Arad jandarmii i-au dispersat pe cei care protestau de 7 saptamani, tarandu-l pe jos si lovindu-l cu picioarele pe unul din acestia.

De aceea va prezentam Kit-ul de nesupunere civica, realizat de activistii din Campania Salvati Rosia Montana in noiembrie anul trecut dupa Occupy Conti.

Nesupunerea civila este refuzul activ de a te supune anumitor legi, norme, si hotarari date de un guvern ce prejudiciaza o cauza dreapta, drepturi si libertati fundamentale ale cetatenilor. Nesupunerea civila este frecvent definita ca fiind rezistenta nonviolenta. Potrivit conceptului indian, nesupunerea civica s-ar putea spune ca este compasiune sub forma unui dezacord respectuos.

Informatii despre auto-incriminare si care sunt metodele de a evita acest lucru:

– cand aveti de a face cu politia si mai ales cand ati fost retinuti si condusi la sectia de politie, cel mai bun sfat este sa nu faceti nici o declaratie. Orice declaratie facuta poate fi utilizata impotriva voastra de catre politie. – nu fiti intimidati de uniforme si arme. De cele mai multe ori agentii cu care intram in contact actioneaza pe baza unor ordine cu care nu neaparat sunt de acord. – nu uitati sa fiti politicosi chiar daca pare greu. In felul acesta informația pe care vreti sa o transmiteti va ajunge si la fortele de ordine.

Orice pozitie asumata are nevoie de argumente mai ales o cauza dreapta.
Informati-va si ramaneti la curent cu noutatile, informarea precara aduce prejudicii si nu beneficii! Nesupunerea civica este solutia cand autoritatile va incalca drepturile!

No Comments

You must be logged in to post a comment.