June 17, 2021

Presedintele nostru mult iubit si indragit de toti fraierii, Traian Băsescu, a promulgat astazi Legea privind desfasurarea activitatii de picnic care stabileste amenzi de pana la 5.000 de lei pentru ieşirile la iarba verde an alte zone decat cele special amenajate. Legea a fost adoptata pe 21 februarie de Camera Deputatilor, principala prevedere fiind ca este interzisa organizarea picnicurilor in alte zone decat cele special amenajate dotate cu facilitati si utilitati. Dar cum suntem obisnuiti ca autoritatile noastre sa faca exces de zel, nu ne va surprinde faptul ca vom putea fi sanctionati si in locurile special amenajate.

Potrivit legii, vor fi special amenajate pentru picnic pe domeniul public sau privat al statului sau al unitatilor administrativ-teritoriale zone care vor fi dotate cu utilitati si facilitati pentru aceasta activitate si in care aprinderea focului este permisa. Aceste zone vor fi indicate in parcuri si in zonele limitrofe ale padurilor situate in intravilanul localitatilor.

Persoanele care vor merge la picnic nu vor avea voie sa spele obiectele folosite la aceasta activitate in apele din vecinatatea zonei speciale amenajate, nu vor avea voie să hraneasca animalele salbatice, sa distruga plantele, sa posteze semne sau mesaje. Acestia vor trebui sa pastreze linistea si sa nu deranjeze comunitatile locale, sa arunce deseurile doar in locurile special amenajate, sa aprinda focul doar in locurile special amenajate si sa-l supravegheze permanent, sa lase locul curat si nealterat, sa nu arunce tigari sau chibrituri aprinse in alte locuri decat cele special amenajate, sa respecte bunele moravuri.

Totusi trebuie sa ne gandim ca este o masura binevenita si care ar fi trebuit introdusa cu mult timp in urma, avand in vedere faptul ca in unele locuri ramane dezastru in urma oamenilor care se distreaza in aer liber la un gratar.

Nerespectarea prevederilor acestei legi se va pedepsi cu amenzi cuprinse intre 100 si 5.000 de lei!!

No Comments

You must be logged in to post a comment.